Menu

HerlevPortal

Din lokale indgang til nettet


Matas er den eneste detailkæde i Herlev, der indsamler plasticemballage fra varer købt i butikkerne. Foto: PR.

Matas Retursystem

Herlevs materialist sender 104 kilo plast til genanvendelse
Matas i Herlev indsamler kundernes tomme plastemballage, der genanvendes til gavn for miljøet. Nye tal viser, at herlevvitterne indleverede 104 kilo plastaffald til byens materialist i 2016.
 
Verdens plasticproduktion er 20-doblet siden 60’erne, og en tredjedel bruges til emballage. Det meste ender i enorme flydende ”plastic-øer”, der tilsammen dækker et areal på størrelse med Afrika.
 
Matas i Herlev arbejder målrettet på at vende udviklingen ved at genanvende så meget plast som muligt. I butikken indsamles nemlig emballage fra varer, der er købt i butikken, og returplasten bliver herefter anvendt til nye plastprodukter – for eksempel tæpperør og fødderne til trafikkegler.
 
– Vi er rigtig glade for, at vi med Matas Retursystem kan tilbyde et miljøvenligt alternativ, hvor kunderne kan være sikre på, at den tomme emballage fra deres Matas-produkter bliver genanvendt, siger Tina Joan Sørensen, butikschef i Matas i Herlev Bymidte Butikscenter.
 
Herlevvitterne  returnerede 104 kilo plast
Ifølge netop offentliggjorte tal returnerede kunderne i Herlev sidste år 104 kilo brugt plastemballage til Matas, som byens materialist leverede videre til genanvendelse.
 
– Vi arbejder på at undgå al unødvendig belastning af miljøet. Derfor sender vi – udover plastemballagen, som vores kunder returnerer – også den emballage, der bruges til at transportere varer til butikken, til genanvendelse, siger Tina Joan Sørensen.
 
Matas Retursystem er en genbrugsordning. I Matas i Herlev er der opstillet returbeholdere, hvori tomme glas- og plastemballager fra varer købt i Matas kan returneres. Matas sørger for, at den returnerede emballage genanvendes – som alternativ til afbrænding og deponering. Matas er foreløbig den eneste detailkæde i Herlev, der tilbyder kunderne denne mulighed.. www.matas.dk/retur